Final i Lets dance

Ska kolla på Lets dance snart, det är ju final! Vem tror ni vinner, Oscar eller Markoolio? Jag hejar inte på någon speciel båda dansar ju bra. Vi får väll se vem som vinner hej då.

 

 

JORDGUBBAR


Tåssjö bilder

Jag vet att jag har skrivit många inlägg om Tåssjö men detta är nog det sista. Jag var ju på Tåssjö men klassen från onsdag till torsdag. Det var jättekul  som ni kan läsa i mitt förra inlägg. Här är några bilder från Tåssjö:
Här sov jag!
Det fanns typ två sjöar och här är en av dem.
Här är den andra.
Vi grillade på kvällen.
Här är korven vi grillade och när jag precis skulle ta ett bett av min korv så råkade Oscar stöta till  min arm så han typ tryckte upp korven i mitt ansikte haha
marshmallows
en skylt
En bålgeting som vi hittade typ när vi skulle åka hem
Och återigen en bild på den bästa klassen!
 
Vi gjorde en massa fler saker men fick inte bild på allt men det blev  några bilder. Tog också fler bilder på klassen men vet inte om alla vill va med så jättemycket.

Tåssjö och min klass är BÄST

Idag kom jag hem från Tåssjö vid typ halv två. Har inte bloggat så mycket sen för jag var tvungen att duscha för mitt hår luktade rök för vi hade grillat. Sen tänkte jag bara kolla på datan en liten stund men jag somnade för jag var så trött för att vi hade gjort så mycket saker. Sov i fyra timmar vilket nog inte är så bra för jag kommer inte somna sen när jag ska lägga mig.
 
Men iallafall Tåssjö var SUPERMEGADUPERJÄTTESUPERMEGADUPERKUL!! Kommer sakna min bästa klass jättejättejätte mycket nu när vi ska byta i sjan :'( Kommer ju komma med vissa men vill komma med ALLA!
 
Imorgon kommer jag lägga upp bilder och berätta mer. Här kommer iallafall en bild på den bästa klassen i världen!

Tåssjö

Är på Tåssjö nu så detta är också ett tidsinställt inlägg. När det blivit mörkt ska vi gå ett varv runt en å men vår lärare. Några andra lärare kommer kanske skrämma oss för dem har gjort det mot dem som var sexor förra året. Då hade de typ hängt upp ett spöke i ett träd och skrämt dem eller nåt. Får hoppas att dem inte gör det mot oss...
 
Någon bild som jag hittade bland alla bilder.

5 saker ni kanske inte visste om mig

Nu är jag på Tåssjö och detta är då ett tidsinställt inlägg. Men här kommer 5 saker ni kanske inte visste om mig:
 
 
 
 

Tidsinställda inlägg

Jag är ju på Tåssjö imorgon hela dan. Kommer ha några tidsinställda inlägg så fortsätt kolla på bloggen!
 
Sitter vid datan och kollar på massa yt videos men ska snart kolla på tv tror jag. Hejdå!

Några gamla bilder

Kollade igenom lite av mina gamla bilder som jag tatt och här är några :
Vi hade så varmt i vårt uterum så att ljusen hade smält hahaha
Tessan la sig i min mammas resväska när vi hade kommit hem från turkiet
Jordgubbar från midsommar (bilden är konstig för jag tog den med min mobil och sen tog jag kort på mobilen från kameran)
 

Godis till Tåssjö

Idag har jag varit i skolan. Fick reda på mitt idrotts prov och är ganska nöjd.
 
Sen när jag kom hem så joggade och åkte skatebord en liten stund. Nu har jag precis duschat och håller på att packa lite till Tåssjö. Har inget mer att säga men här få ni en bild på det godiset jag köpte igår.
Det fanns ingen sån grön pringles så jag fick ta denna:( Fast den är ändå god. TÅSSJÖ IMORGON!

Lite Tåssjö planering

Idag har det inte hänt något specielt. Har redan börjat packa lite till Tåssjö för jag är så taggad och vill åka dit nu! På Tåssjö så måste man typ diska, duka eller typ torka av bordet och så. Mina lärare hade delat in klassen i olika grupper vad vi ska gör och gissa vad jag fick? Jo, jag ska diska. Det sämsta man kan få, men jaja jag gör det ändå med tre andra.
 
Till Tåssjö får vi ha med oss godis och jag ska handla det nu. Min mamma ska skjutsa min syrra till något och då ska jag handla godis sammtidigt. Mina lärare sa att vi fick bara köpa för 25 spän men man kan ju fuska lite hihi. Nä men jag ska köpa ett pringles rör och lite godis så vi får se vad det kostar.
 
Blev ett ganska långt inlägg men nu har jag inget mer att säga så hej då.

M&M

Bilderna blev lite mörka, men finn ett fel på första bilden ;)
 
 

Skola imorgon

Imorgon är det skola :( Men det är en ganska chill vecka för på onsdag ska klassen åka till Tåssjö där vi ska sova över till torsdag. Det kommer att bli så jäkla kul!! Det är ju också bara denna veckan och sen två dagar kvar och sen slutar vi. Det kommer bli skönt att ha sommarlov men jag kommer sakna min klass jättemycket. Men jaja bye.
 
Har inget med inlägget att göra men det var ganska längesen jag la upp en bild på Tessan så jag gör det nu.

Bilder

Förlåt för att jag inte har bloggat så mycket men jag har varit hos min kusin. Här kommer lite bilder som jag fota när jag var där:

Vakna med nrj

Jag kommer nu tipsa om vakna med nrj! Det är ett radioprogram som också går på kanal 5 vid 06.30-09.00 tror jag. Jag brukar inte kolla på dem på mornarna men jag kollar på yt sen. Det är Martin Björk, Jacob Öqvist och Izabella Fröberg som är programledare och dem brukar ha något roligt ämne dem pratar om eller gäster. 
 
Här är två klipp som är roliga att kolla på. Och om du vill komma till deras yt kanal så finns den här.
 

Idag

Ska snart ner till stan och kolla om vi hittar några sandaler eller nåt. Vi ska nog också äta på där.
 
Efter det ska jag till min kusin och sova över. Det kommer nog bli kul. Ska ta med kameran dit så vi kan fota så det kommer kanske några bilder när jag kommer hem. Hej då.
 

Skateboard

Igår och lite nu idag så har jag åkt skateboard. Det är askul!  Några i min klass har gjort det fast longboard och då tyckte jag det såg kul ut, och då kom jag på att vi har en skateboard hemma som ingen använder så jag tog den. Trodde att det skulle va svårare än det va men det var ganska lätt att åka. Om jag  vill fortsätta att åka så ska jag kanske köpa en longboard.
 
Här kommer några bilder på skateboarden.

Idag blev det grillat


Tråkig friluftsdag

Idag hade vi friluftsdag och det var inte så kul. Hela skolan är uppdelade i grupper och vi i sexan är typ ledare för den gruppen man är i, och min grupp är inte den bästa för jag och två andra i min klass fick tjata på alla i gruppen för ingen lyssna när vi skulle göra något. Men iförsig så var ju lekarna inte så kul för vi skulle typ plocka kottar (det var lärarna som kom på dem).
 
Men sen när allt det var slut så skulle vi spela den årliga bränbollsmatchen sexor mot lärare. Det var ganska kul fast lärarna fuskade ju hela tiden så dem vann såklart :/
 
Innan när jag kom hem så var jag så trött så jag somnade en liten stund. Men nu sitter jag här vid datan och kollar på yt videos bye!
 
Julia hade inte brutit armen men det var typ någon flisa som hade gått av så hon kanske ska operera.

Ritade av min kamera i paint

För ganska länge sen så rita jag av min kamera på ett papper. Sen fota jag pappret och tog in i datan, och sen i paint och så började jag rita. Igår så hitta jag den bilden och fortsatte rita. Nu är den klar och här är den:
Bilden ser mycket bättre ut i paint för då är den större.

En dramatisk dag

Var ju i skolan idag och då hände en sak. Jag och min kompis Julia skulle gå ut och fota varandra när vi hoppade från en gunga till en sak vi gjorde på bilden. När Julia skulle hoppa sitt sista hopp så typ landade hon fel så hon landade på sin arm. Hon fick jätteont och ja,så jag fick gå in och kalla efter en lärare. Sen fick Julia gå till skolsyster och hennes pappa kom. Hennes arm kanske är bruten men jag vet inte.
 
När jag skulle kalla på en lärare så hittade jag inte någon och så, så jag frågade alla var en lärare fanns för Julia hade ont i armen. Och Simon i min klass hörde lite fel för han sa typ: Frida har blivit våldtagen! haha skrattade asmycket sen när jag hörde det. Men synd om Julia och hoppas hennes arm inte är bruten. 
 
Vi hade ju också idrottsprov idag och provet var väldigt lätt. Jag hoppas att jag får alla rätt. Annars har inget specielt hänt så bye. Blev ett ganska långt inlägg.

Matte :(

Palla att ha en timmes matte nu på morgonen. Men jaja. Ska ha idrottsprov lite senare idag som jag inte tränat jättemycket till hoppas att det går hyfsat bra iallafall. Hoppas ni får en bättre morgon än jag hej då!

Frågestundssvar

Blev inte så lyckad frågestund men jag tänkte ändå svara på dem frågorna som jag fick. Pallade inte göra ett video inlägg så här kommer alla frågor.
 
Alla frågor är från Matilda.
 
1. Kan du någon gång göra en video? Ja kanske, om ni har några videoideer kan ni kommentera.
2. Vad kostade din kamera? Min kamera kostade lite mer än 5000 kr. Men om man ska köpa massa saker till som minneskort och sånt så kostar det ju mer.
3. Har du några solglasögon (isåfall hur ser dem ut)?Japp jag har ett par och dem ser ut såhär:
Inte så bra bild.
4. Hur många 1D plancher har du? Jag hade fyra två av dem har mystiskt försvunnit så nu har jag då två.
5. Kan du rita en 1D bild i GIMP? Fattar typ inte asså menar du att jag ska rita för fri hand eller nåt? Men om du menar det så kanske.
6. Vem gillar du mest i 1D? Har ingen favorit gillar alla jättemycket!!
7. Är du fortfarande en "directioner"? JAAA
8. Hatar du verkligen hatar jb? Nej
 
9. Var vad det senaste du drömde på natten? Ehm... jag vet inte, jag kommer ihåg att jag drömde något denna natten men jag kommer inte ihåg vad haha.
10. Vad tycker du är positivt/negativt med din kamera? Jag vet inte, tycker typ allt är bra med den.
11. Skulle du bli sur om jag köpte en likadan kamera? Nope tror inte det

Kommer inte på några rubriker längre

Hej! Vår sista lektion idag slutade 12.10. Efter det skulle vi gå ner till matan och äta och när vi hade ätit klart så fick vi gå hem, så jag slutade typ halv ett idag! Gött. 
 
Nu ska jag gå ut och jogga lite för jag måste hålla uppe min kondition nu när innebandyn slutat (som var för ganska länge sen) och så.
 
Glöm inte att skriva frågor till frågestunden som slutar 14.00 idag. Bye!
Bild i repris för jag bloggar från en annan data där jag inte har några bilder.

Gimp

Lärde mig att göra så det kommer bild i text precis i gimp. Det var faktisk väldigt lätt!
 

Dagen

Idag har typ inget specielt hänt men vi var och kollade på skapande skola utställning där våra lådor var med. Det var tråkigt men vi fick några ostbollar eller var det heter som var goda! Nu sitter jag och kollar på massa yt vidos.
 
GLÖM INTE SKRIVA FRÅGOR TILL FRÅGESTUNDEN NI KOMMER TILL DEN HÄR!


Vecka 21

Fick lite insperation från Vendelas blogg.

AJ LÖV GLASS

Glassbilen var typ exakt utanför vårt hus och då sa min pappa att vi skulle gå ut och köpa glass. Vi brukar alldrig köpa glass från glassbilen men nu gjorde vi det och det var väll kul!
 
SKRIV FRÅGOR PÅ FRÅGESTUNDEN!!!

Frågestund

Nu tänkte jag ha en frågestund!!!!!!!!! Så ställ MASSOR av frågor så svarar jag på dem sen. Frågestunden avslutas på Onsdag tror jag.
 

20/5

Idag har jag ju gått i skolan som vanligt. Men idag så kom två killar som spelade något (svårt att förklara). 
 
När jag kom hem så gick jag ut och fotade lite blommor och sen kollade jag på Top Model. Nu sitter jag här vid datorn och väntar tills min mamma kommer hem. För när hon gör det så ska vi åka till min skola för dem har typ öppethus så kan man se alla sina nationella prov hur det gick och så. Så hej då!

Tips

Nu tänker jag tipsa om en sak........GIMP! Gimp är ett redigeringspogram och det är ganska lätt att lära sig om man kollar på massa yt videos. Jag laddade ner gimp idag och har redan lärt mig massa saker. Här visar jag hur man laddar ner det.
 
1. Gå in på denna länken. Då ser det ut såhär:

2. När du öppnat länken så klickar du på Download.

3. När du klickat på Download så kommer detta upp (bilden nere). Klicka sen på det som är inringat och så börjar den ladda ner.
 
Gimp är gratis och är jättebra. Om ni undrar något eller vill att jag ska visa er hur man gör något eller så, så kommentera. Bye!

Några bilder

Jag var ju hos mina kusiner igår. Det var inte så kul men jag och min ena kusin gick ut och fotade lite och här kommer några av bilderna:
 
 

ESC

Kollade på esc igår och det var ju Danmark som vann. Jag tyckte låten var ganska bra så ja. Förra gången esc var i Sverige så vann också Danmark, lite kul. Tyckte ni det var rätt låt som vann och om inte vilken ville du skulle vinna?

Hollister

Jag var ju en liten stund på Emporia igår. Köpte tre tröjor på Hollister. Tycker hollisters kläder är jättesnygga och här är det jag köpte:
 

Igår och idag

Hej, det var ju Fredag igår men jag bloggade inget för vi var i Malmö och gjorde lite saker. Först så åkte vi till Emporia och köpte lite tröjor som jag kan ha till sommaren för jag hade typ inga. Kommer nog visa vad jag köpt sen.

Efter det så gick vi till stan eller så i Malmö och kollade på alla Eurovision saker som fanns. Ganska kul. Sen åt vi någon stans i Malmö och när vi hade ätit klart så skulle vi gå och då såg vi hon som vann Eurovision för första gången. Hon var ute med hunden haha.

När vi åkte hem sen så hörde vi denna låten. Jättebra eller inte haha. Ni måste lyssna.

 
Idag ska jag till min kusiner och fira dem för en av dem har fyllt år och den andra ska. Kommer bli kul men vi ska     inte vara där så länge för sen måste vi åka hem för vi vill se Eurovison. 
 
Shit vad varmt det är! Typ 28 garder hos oss. Bye!

Plugg

Har pluggat ganska mycket nu för vi har prov i idrott och NO nästa vecka. Det är typ dem sista proven för denna termin tror jag och därför tänkte jag träna mycket (som jag inte brukar göra så jättemycket). Men nu ska jag ta en pause och gå ut och hoppa lite studsmatta.
 
Fick också reda på mina nationella prov idag i SO, engelska och matte är väldigt nöjd!
 

Före efter

För ca. 3 månader sen tog jag en bild (den första). Nu idag när jag var ute och fotade såg jag den här grenen igen och fotade den. Och här ser ni förändringen:

BILDBOMB

Bloggen fyllde ju 1 månad igår (eller när det nu va). Ville fira det på något sätt men kom inte på något själv så jag frågade er. Matilda skrev att jag kunde ha en bildbomb och ja nu har jag det. Blev (bara) 15 bilder men ja. 

Cabarén igår och idag gick asbra och det var askul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

En månad

Idag (eller så var det igår) så fyller bloggen en månad! Har kanske tänkt fira det med något men jag vet inte vad. Så om du kommer på något jag kan göra eller så, så kommentera. 
 
Idag har dagen varit ganska bra fast tråkig. Men vi hade handikappidrott igen då vi nu skulle sitta ner och spela vollyboll. Var inte så jättekul men ändå. Nu ikväll är det ju också cabaré för förldrarna och det kommer bli kuuul!! Hejdå!
Bild i repris.

Cabaré och dans

Idag hade vi genrep av vår cabaré hela dan, en gång före lunch och en efter. På cabarén är jag i en grupp där vi ska ha något som heter blacklight eller nåt sånt, och då ska vi ha helt svarta kläder. Vi ska också vara svarta i ansiktet och när vi skulla gå ut på rast så var det lite pinsamt för alla kolla på en och undra varför man var helt svart i fejset haha.
 
Som vissa kanske vet så går jag på dans. Fick just reda på att min dansledare ska sluta för hon har kommit in på någon skola eller nåt i New York :( Hon är ju bäst och gör den bästa koreografin. Kommer sakna hon jättemycket och nu kommer jag säkert få någon dålig dansledare :(
 
Blev ganska långt inlägg men men...
Tycker sånna här bilder är kul!

Foton

Var ute och fotade för en liten stund sen. Inga bilder blev så bra men här är några:
 

Vattendroppar

Nu har jag fotat några vattendroppar. Tycker ändå bilderna blev okej. Här är några av dem som blev bäst:
Bilderna är inte redigerade och så och det är därför dem är ganska mörka. Har du någon favorit?
 
 

Ben & Jerry´s

Köpte en Ben & Jerry´s igår. Jag älskar dem! Tänkte igentligen köpa en cookie dough men dem var slut så jag fick köpa en sånhär istället. Är det någon som har smakat den och i så fall vad tyckte ni?
Kanske inte så bra redigerade men jag är inte så bra på det. Är väldigt foto inspererad idag så det kommer nog  komma många bilder och inlägg.

No life

Förlåt för att jag inte har bloggat så mycket men det händer inget i mitt liv. Jag har bara tråkigt och gör inget. Men jag tror det kommer några foton på vattendroppar som jag ska fota snart. Fick lite insperation från min kusins blogg som ni kan se här
 
Imorgon är det skola och det kommer bli tråkigt. Men vi ska ha genrep på vår cabaré som vi ska visa för föräldrarna på tisdagen och för skolan på onsdagen, så det kommer bli kul.
En bild på Tessan som jag tycker ser väldigt kul ut. Haha

Show Z

Hej, som ni ser har jag bytt header. Tycker denna var bättre, vad tycker ni? Innan så var jag på subway och åt med en kompis och det var gott. Efter det så gick vi in på konfektasken och köpte en glass som också var god.
 
Vid 6 ska jag åka till dansen. Sista showen nu :( Kommer vara tråkigt att inte dansa på hela sommaren. Men här är två bilder från förra showen som jag inte la upp. Är bara med på ena bilden men man ser typ inte mig.

Filip Winther

Sitter och kollar på massa Filip Winther videor nu. Det är faktiskt kul hihi. Jag tipsar om att ni kan kolla på hans videor för jag tycker dem är bra iallafall. Jag vet inte varför hans videor är så bra men dem är kul tycker jag. Så gå in och kolla nu! Hejdå.
För ni som inte visste det så är han en vloggare.

8/5

Nu är vi ledigaa! Wiee. Idag var skolan som var tråkig som vanligt. Engelska provet gick sådär och jag är väl sådär nöjd haha. Hade också AF idag och det var tråkigt som vanligt. Jag har yoga och det är sååå långtråkigt att man typ sommnar. Så efter yogan blev jag astrött och när jag kom hem så somnade jag i typ 1-2 timmar.
 
Nu sitter jag här vi datorn och är inne på på youtube.
 
En bild på One Direction för dem ska spela i Stockholm idag. Vill jättejärna vara där :( Är avundsjuk på min lärare (haha) för hon är där med sin dotter :( Bye

20 grader

Väderet är bäst! Just nu är det typ 20 grader och solen skiner.
 
Imorgon är sista dagen jag ska gå i skolan för sen är det Kristihimmelsfärdagen då vi är lediga. Älskar att vara ledig. Och om 28 dagar är det sommarlov för mig. Wiiiie längtar så mycket!
 
Nu ska jag slappa och träna lite till engelska provet som jag ska ha imorgon. Hejdå
 
 

Cupcakes

Innan idag så bakade jag cupcakes! Dem blev goda och om du skrollar ner så kommer du till receptet.
 
Muffinsen:
225 g rumstempererat smör
2 ½ dl strösocker
¾ dl siktat vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg 
1 tsk vaniljsocker
En påse hallon
 
Frostingen:
2-3 burkar (bror på hur mycket fronsting man vill ha) philadelphiaost med marabou smak
Hallon eller något strössel som du tycker passar
 
Så här gör du:
Sätt ungnen på 175 °C.
Sätt sedan ca. 19 pappersformar på en plåt.
Häll sen i alla muffinsingredienser i en stor skål och vispa med elvisp i 2-3 minuter tills smeten blir slät.
Skeda upp lagom mycket smet i formarna.
Ta ett hallon och tryck ner i varje muffins.
Sätt in plåten i ungnen och grädda dem i ca. 17 min.
Ta sedan ut plåten och låt muffinsarna svalna på ett galler tills dem blir kalla.
Spritsa eller bre ut frostingen på muffinsarna och dekorera sedan med hallon eller strössel.
 

Vårshowen

Hej, idag var det vårshow och det var askul. Danserna gick ganska bra men jag gjorde iallafall inget fel. Längtar så mycket till fredag då vi har vår andra och sista show. Kom hem för typ trekvart sen och nu sitter jag här och käkar godis. Gott! 
 
En bild från slutet av showen:

Vi är unga, vi är dumma, och vi älskar det!

Idag var jag med Julia och Julia. Vi var vid ån och fikade och tog massa bilder. Det var jättekul! Nu sitter jag här vid datorn och har tråkigt. Vet inte vad jag ska skriva så hejdå!
Våra snygga skor!
Någon som joggade haha!
Någon som hade skrivit på ett litet hus. Älskar det!
Ån.
 

Gott

Bakade kärleksmums för en liten stund sedan och här kommer bilder:
 

Min kamera

För några dagar sen skrev jag ett inlägg när jag frågade er om ni har några ideer/önskemål om vad jag ska blogga om. Matilda kommenterade att jag skulle kunna fota min kamera i en spegel och det har jag nu gjort:
Bilden blev lite suddig men ja.

Ja, jag gör reklam för LOKA

Här ska ni få ett fototips! Nu tipsar jag er att ni ska ta från massa olika vinklar istället för att göra såhär:
 
Vissa bilder kan bli snyggare om man tar fotot som exemplet här ovan men kanske inte så ofta. Jag personligen 
tycker att bilderna blir snyggare om man tar dem såhär:
 
(lite suddig bild)
 
På dessa bilderna kanske jag inte tog från så många olika vinklar men ni kan ju hitta på egna snygga vinklar. Tipset och exemplen kanske inte var så bra men hoppas ni fattar och gillar det. Hejdå!

Genrep

Kom hem från genrepet för en typ en timme sedan och det var askul!!! Längtar tills lördag då vi har vår första show.
 
Just nu sitter jag här vid datan och lyssnar på musik och har ganska tråkigt. Imorgon är det skola och det vill inte jag :( Bye.

RSS 2.0